Gilbert Heygele

Begonnen in 1993 op 42 jarige leeftijd bij een Amerikaanse firma ( New Century Group Holding) in Duitsland als verkoper onderaan de ladder. Het krijgen van een zeer gedisciplineerde training van 10 dagen was de basis voor Gilbert wat hij in de toekomst zou doen. Zijn resultaten waren dermate goed dat hij werd gepromoveerd als assistent manager na bijna 3 maanden. Zijn taken waren recruitment en het helpen van het sales team ( 24 ) met ingewikkelde  verkoop problemen. De manier waarop  Gilbert zijn recruitment deed was zeer speciaal, mensen met charisma, enthousiasme, een zeer goede instelling en humor waren favoriet. CV’s werden NOOIT gevraagd. Zeer vroeg was eigenlijk al merkbaar dat  zijn passie was om mensen te helpen, in dit geval beginnende verkopers. Hij veranderde, zonder dat de directie het wist, een gedeelte van de training. Gilbert geloofde toen al, met de successen die hij had, dat het begin van een presentatie het belangrijkste was…..namelijk het verbinden of het verkrijgen van vertrouwen met je klant / prospect.

Door het enorme succes in Duitsland opende de firma in 1996  5 nieuwe bureau’s in Azië ( Singapore 3, Bangkok en Taiwan).De rest is geschiedenis Gilbert heeft in de daarop volgende jaren  start-ups gedaan en nieuwe bureau’s geopend voor dezelfde firma in Spanje, Singapore, Bangkok, Taiwan, Maleisië, Filipijnen, Sabah, Panama en Colombia met een totaal omzet van U$ 459.000.000.-

Zijn sterkste punt is Personal Coaching of 1-on-1-training en het is een vorm van individuele begeleiding voor medewerkers, managers en professionals, die gericht is op het verhogen van de persoonlijke effectiviteit en het bereiken van professionele doelstellingen. Het rendement van Personal Coaching is vele malen groter dan om het even welke andere vorm van opleiding of training. Daarom is Personal Coaching uitermate geschikt voor situaties waar u op korte termijn een maximaal resultaat wilt bereiken: 

 

Verkoop training Gilbert